kumimattoläppä

Previous

Vaihtoehto 2 kumimattoläppä

Helppo, nopea ja toimiva ratkaisu on käydä taas Biltemassa (tai missä hyvänsä jokatoimikaupassa) ja hankkia sieltä kumimattoa, jota myydään eri vahvuuksilla. Tässä esimerkkitapauksessa olemme käyttäneet Bilteman 250 x 300 x 1,0 mm mustaa kumimattoa. Kumimaton tuotekoodi Biltemassa on 60-240 ja sen hinta on € 3,99.

Kumimaton voi tietysti hankkia mistä tahansa. Kokemuksen mukaan yhden millin paksuus riittää tähän tehtävään mainiosti.

Tarvitset kumimattoläpän asentamiseksi seuraavat tuotteet:

1. 1 mm kumimattoa n. 13 x 8,5 mm palan
2. terävät sakset
3. kontaktiliimaa
4. tarranauhaa (koukku ja kangaspinta) n. 15 cm

Tämä operaatio on todella nopea. Ei työkaluja eikä ruuvilukitteita.

Leikkaa takalokasuojaan sopivan mittainen tarranauhan pala (koukkupuoli). Jos tarranauhassasi on valmiiksi liimapinta, pääset huomattavasti helpommalla. Jos tarranauhassa ei ole valmista liimapintaa, liimaa tarranauhan koukkupuoli kontaktiliimalla kuvan osoittamalla tavalla lokasuojaan.

Leikkaa saksilla kumimatto puoliympyrän muotoon. Varsinasita leikkuukaavaa en ole tehnyt, joten jokainen muotoilkoot kumiläpän kaluamaansa muotoon. Muista, että läpän tulee ylittää alumiininen lokasuoja vähintään viidellä millillä, jotta se tekisi tehtävänsä.

Kun olet tyytyväinen leikkuutulokseesi, liimaa kontaktiliimalla tarranauhan kangasosa kumiläppään kuvan osoittamalla tavalla. Muista antaa liimojen kuivua vähintään 10 minuuttia ennen kuin liität osat keskenään!

Paina kangaspala kumiläppään kunnolla kiinni ja anna niiden kuivua vielä muutama minuutti. Miimaus ei kärsi, vaikka hakkaisit sitä jollain kiinni. Tärkeintä on, että kiinnitys tehdään voimalla.

2013-12-28 13.49.41

Lopputulos on varsin toimiva. Ja koska kumimatto on vain 1 mm paksua, tailuu se vasrsin helposti mihin suuntaan hyvänsä. Tämä vaihtoehto on mielestäni suotavampi, vaikka ei ulkonäöltään välttämättä kovin kaunis olekaan.

Kumiläpän voi ottaa helposti pois eikä se haittaa millään tavalla potkulaudan pakkaamista kuljetuskassiin.

© JuuEi Ltd 2013-2016